System 21

Regulile jocului blackjack

regulile jocului blackjackJocul de blackjack, cunoscut şi sub numele de 21 (douăzeci şi unu), este unul dintre cele mai populare jocuri în cazinourile din întreaga lume şi, probabil, cel mai popular joc cărţi de pe planetă. Blackjack este un joc de cărţi care implică anumite strategii şi, de obicei, se joacă la mese colective cu 6 jucători. Cu toate acestea, fiecare dintre jucătorii de la masă joacă un joc individual împotriva dealerului, nu joacă împotriva celorlalţi jucători. În cazinouri online, vei juca direct împotriva dealerului, fără alţi jucători la masă. O excepţie este cazul în care optezi să aplici Sistem 21 într-un cazinou live.

Scopul jucătorului este să atingă un total al cărţilor de 21 sau să fie cât mai aproape de 21. Atât jucătorul, cât şi dealerul fac blackjack atunci când primele două cărţi sunt as şi 10 (as + cartea 10 sau as + carte cu figură). Backjack se joacă, de obicei, cu 6 pachete de cărţi simultan, iar pachetele sunt amestecate în mod automat de maşină în timpul jocului.

În prima tură, se distribuie cărţi tuturor jucătorilor. Cele două cărţi pe care le primeşti sunt mereu la vedere, cu faţa în sus, adică, şi tu şi dealerul puteţi vedea ce ai în mână. Dintre cărţile dealerului, una este la vedere, iar cealaltă este cu faţa în jos. Cartea la vedere a dealerului este cea care influenţează deciziile de joc ale jucătorilor. Astfel, în funcţie de cartea dealerului, ştii ce trebuie să faci în tura următoare.

Şi dealerul are acelaşi obiectiv ca tine: să facă 21. Cu toate acestea, valoarea cărţilor dealerului trebuie să fie întotdeauna mai mare sau egală cu 17. Aşadar, dacă primele două cărţi ale dealerului au o valoare mai mică de 17, el trebuie să mai tragă cărţi pentru a atinge cel puţin 17 şi cel mult 21. Când suma cărţilor dealerului depăşeşte 21, el face “bust” şi câştigi partida. Dacă dealerul are între 17 şi 21, câştigi doar dacă ai o mână mai bună decât dealerul. Dacă valoarea mâinii tale este egală cu cea a dealerului este remiză. Dacă mâna ta are valoare mai mică decât a dealerului, pierzi partida.

La blackjack se plăteşte 2 la 1, dar dacă faci blackjack cu primele două cărţi, câştigi 3 la 2. În cazul în care dealerul are blackjack, îi bate pe toţi jucătorii de la masă, chiar şi pe cei care au 21. Dacă faci blackjack şi dealerul are şi el blackjack, se consideră remiză şi ţi se returnează suma pariată.

Reţine: există diferenţă între a face 21 şi a face blackjack. Deşi ambele mâini au o valoare de douăzeci şi unu, prima se realizează din mai multe cărţi care au valoarea totală de 21. Blackjack se face numai cu primele două cărţi: as şi 10 (as + cartea 10 sau as + carte cu figură).

Valoarea cărţilor la blackjack

La blackjack, toate cărţile cu figură au valoarea 10, fie că este vorba de rege, damă sau valet. Indiferent de culoarea cărţii, acesta are întotdeauna valoarea 10. Cărţile de la 1 la 10 au valoarea indicată de număr. astfel, cartea de 4 valorează 4, iar cea de  7 are valoarea 7.

Asul este singura carte din blackjack care poate valora 1 sau 11. Poţi alege valoarea asului, după cum îţi este mai avantajos în joc. Când joci în cazinouri online, software-ul de joc calculează valoarea cărţilor tale şi alege valoarea asului care este mai avantajoasă pentru tine.

Regulile de bază ale jocului blackjack

Split (separare) – când un jucător primeşte două cărţi identice, poate face split şi îşi poate separa cărţile în două mâini independente. În acest caz, jucătorul trebuie să mai pună un pariu egal cu primul şi joacă cu două mâini. Jocul continuă la fel ca înainte: jucătorul primeşte o carte suplimentară pentru fiecare mână şi poate solicita mai multe cărţi, poate abandona sau poate dubla pariul. La splitul din doi aşi, regulile sunt un pic diferite. Dacă a făcut split din doi aşi, jucătorul primeşte o singură carte suplimentară pentru fiecare mână. Dacă la un split din aşi, jucătorul face 21 cu o carte cu figură şi as, această mână nu este considerată blackjack.

Double Down (Dublare) – când un jucător primeşte 2 cărţi care au valoare totală relativ mică şi consideră că următoarea carte îi va aduce un punctaj mare, poate dubla pariul şi primeşte numai o carte suplimentară. De obicei, dublarea este permisă atunci când un jucător are în mână cărţi cu valoarea cuprinsă între 8 – 11, dar aceste valori depind de regulile şi de software-ul folosit de fiecare cazinou. Există şi cazinouri care permit dublarea pariului la valori mai mici sau mai mari.

Insurance(Asigurare) – dacă dealerul are un as la vedere, jucătorul are posibilitatea de a face o asigurare pentru pariul său. Asigurarea este echivalentă cu jumătate din suma pariată. Dacă dealerul are blackjack, jucătorul pierde pariul, dar primeşte înapoi valoarea asigurării la 2 la 1, adică, i se restituie valoarea pariului. Dacă dealerul nu are blackjack, jucătorul pierde asigurarea, dar continuă cu pariul din joc. Când jucătorul şi dealerul fac blackjack, este remiză.

Cărţile dealerului la blackjack

Dealerul trebuie să tragă întotdeauna cărţi până la o valoare totală mai mare sau egală cu 17, chiar dacă valorile mâinilor jucătorilor sunt inferioare. Dealerul nu mai trage cărţi când valoarea mâinii lui este între 17 şi 21 sau când face “bust”, adică totalul cărţilor din mână depăşeşte valoarea de 21. În acest caz, toţi jucătorii câştigă pariurile lor.

Mult noroc!

 

Sistema de Blackjack | Sistema de Blackjack | Sistemul Blackjack | Blackjack Systeem | Blackjack System | блэкджек система | Blackjack-System | Blackjack Systemet